Een oase van rust

Midden in de groene velden

De omgeving

Midden in de groene velden, een oase van rust… “Le plat pays…” van Jacques Brel. Op een boogscheut van de westkust en van cultuurhistorische steden zoals Ieper en Diksmuide.

Green Field is de uitgelezen plaats om te herbronnen en nieuwe energie op te doen te midden van onze paarden en prachtige polders. Bovendien vind je hier de ideale uitvalsbasis voor vogelspotten, wandelingen, fietstochten, cultuuruitstappen, genieten van de zee en culinaire verwennerij… Proef vooral het beste bier van de wereld: Trappist Westvleteren.

De Westhoek wordt gekenmerkt door haar autenthiciteit, haar ‘couleur locale’ waar er ruimte is om rust en vrede te vinden.

Green Field is zeer gemakkelijk bereikbaar via de E40 (Brugge-Veurne) afrit Oostduinkerke – richting Diksmuide. Helemaal op het einde kiezen we rechts richting Veurne, daarna eerste links richting Eggewaartskapelle. Voorbij de kerk rechtdoor, t.h.v. kapelletje links aanhouden en daarna links en nog eens links. Na 500 meter rechtdoor vind je Green Field.

Op een boogscheut vind je:

  • Ieper: ‘de Kattenstad’, de ‘Vredesstad’, de stad van twee zware oorlogen ruikt naar geschiedenis. (reistijd: 30 minuten)
  • De Kust: Green Field bevindt zich op een boogscheut van de bekendste Vlaamse badsteden De Panne (Plopsaland), Koksijde, Oostduinkerke, Nieuwpoort, … (reistijd: 15 minuten)
  • Veurne: de charmante provinciestad herbergt verscheidene bezienswaardigheden. (reistijd: 5 minuten)
  • Diksmuide: de stad langs de Yzer, vooral gekenmerkt door de Grote Oorlog (reistijd: 15 minuten)

Dit is een greep uit het grote aantal steden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wij helpen u graag verder om een interessante en op maat gemaakte route uit te stippelen.

Natuurbeleving

Een greep uit parels van polderreservaten:

  • De Blankaart‘ in Woumen.
  • Handzamevallei‘ in Diksmuide.
  • Viconia Kleiputten‘ in Stuivekenskerke.
  • Komgronden‘ te Lampernisse.

De Kustpolders… een oerwoud op kniehoogte…! Hier vind je biotopen met een bijzondere ecologische waarde ! Poldergebieden behoren tot de waardevolste en best bewaarde open ruimtes van Vlaanderen. Het zijn historische graslanden en dragen de tekens van honderden, soms wel duizenden jaren inwerken van de zee ! De rietkragen en graslanden zijn een uniek leefgebied voor vogels. Wij willen onze kustpolders bekend en geliefd maken bij het grote publiek… Kom en geniet van de rust, de vogels en de natuur in het laaglandwoud… waar het nog echt stil is…

vakantiewoning tot 16 personen

een droom die werkelijkheid werd

paardenpension voor 18 paarden